Google'a Nasıl Reklam Verilir?

Google'a reklam vermek için bireysel olarak veya dijital reklam ajanslarından destek alarak google reklamları yayınlayabilirsiniz. Googl'a reklam vermek işlemlerini bireysel olarak gerçekleştirmek istiyorsanız ilk olarak Google Ads hesabı oluşturmalısınız. Yazımızın devamında Google Ads nedir ve Google reklamı nasıl verilir sorularını cevaplayacağız.


Reklam ads olarak Google reklamı nasıl verilir diye merak eden işletmeler için Google'a reklam vererek reklam kurulum ve yönetim hizmetlerini gerçekleştirmekteyiz. seo bilgisi ve pazarlama yöntemleri püf noktalarına sahip reklam yöneticilerimiz rakip firmalardan ayrı olarak Google ads yönetimi hakkında önemli noktaları uygulayarak sizin adınıza google'a reklam vermektedirler. 


google reklam ver ads reklam uzmanı tanıtım ajansı


Google Ads (Adwords) nedir?

Google Adwords ya da kısa adıyla Google Ads, internet reklamcılığı hizmetidir. Google Ads sayesinde internet reklamlarınızı yayınlayabilir ve reklamların yönetimini gerçekleştirebilirsiniz. Örneklerle daha basit anlatmak gerekirse, Google arama çubuğuna yazdığınız herhangi bir hizmet veya eşya aramalarınızın ardından “reklam” ibaresi ile birlikte arama sonuçlarının en üst sıralarında yer alan ilanlar Google Ads ile oluşturulmuş reklam yayınlarıdır.

Herhangi bir internet sitesini gezerken sağ sütunda veya alt sırada yer alan resimli reklamlar, Youtube’da video izlerken 10 saniye veya 30 saniye süreyle ekrana gelen görüntülü veya videolu reklamlar, bir uygulama (application) indirirken ekranınızda beliren görüntülü reklamlar olmak üzere internette maruz kaldığınız tüm reklam çeşitleri Google Ads ile oluşturulmuş reklamlardır.

Bu reklamlar Google’ın iş birliği yaptığı sosyal ağlarda (İnstagram, Facebook, Youtube, Appstore vs.) da gösterilir. Google ads ara yüzü sayesinde bu reklamların göstereceği hedef kitleler, süreleri, ücretleri gibi özelleştirmeler yapılır. Reklam metni, reklamda kullanılacak resimler veya videolar, iletişim bilgileri gibi yerleştirmeler yapıldıktan sonra yapılan özelleştirmelerin ardın reklamlar yayına sunulur. Toplama 4 tür Google reklamı bulunmaktadır: Arama Ağı Reklamları, Görüntülü Reklamlar,  Alışveriş Reklamları, Video Reklamlar.


google ads nedir adwords yönetimi telefonla arama reklamı


Google Ads ile bireysel olarak reklam yayınlarını oluşturabileceğiniz gibi Google Ads reklam yönetimi hizmeti sağlayan ajanslardan da Google Ads reklam kurulum ve yönetim hizmeti alarak işletmeniz veya markanız için internet reklamı oluşturabilirsiniz. 


google ads reklam danışmanlığı reklam kurulum web sitesi tasarımı


Google Ads reklamları oluştururken dikkat edilmesi gereken önemli noktalar vardır. Yayınlanan Google Ads reklamının verimli olması, reklam bütçesinin doğru kullanılması gibi noktalar reklam yönetimi hizmeti almayı gerekli kılar. Özellikle küçük işletmeler için hedef kitle hedeflemesi oldukça önemlidir. Lokasyon hedeflemesi ile reklamını yayınlamak istediğiniz ürünlerin veya hizmetin hangi bölgede aktif olduğu (örneğin tüm İstanbul ya da sadece bir ilçe ve çevresi), demografik hedefleme ile ürünlerinizi özellikle hangi yaş kitlesinin, meslek grubunun, gelir düzeyinin tercih ettiği (yeni doğan ürünleri satan bir işletmeyseniz 30-40 yaş aralığında ebeveynleri ve ürünlerinizin fiyat aralığına bağlı olarak belirli bir gelir düzeyi), cihaz hedefleme ile reklamlarınızın telefon aramalarında mı yoksa bilgisayar aramalarında mı gösterileceği (bir çilingir işletmesi reklamlarını telefon aramaları için filtrelemelidir), zamanlama hedefleme ile reklamlarınızın hangi saat aralıklarına gösterileceği gibi filtrelemelerle hedef kitlenizi özelleştirmelisiniz.  

Ayrıca anahtar kelime seçimi de Google’ın reklam stratejisinin doğru çalışması açısından çok önemlidir. Reklam kurulumunu yaparken doğru ve etkili anahtar kelimeler seçilmelidir.

Diğer bir önemli nokta ise Google Ads reklamlarının içerik kalitesidir. Google Ads reklamı içerik kalitesi Google tarafından ölçülerek kaliteli içeriğe sahip reklamlar daha ön sıralarda gösterilmektedir. Açılış sayfasının kaliteli ve hızlı açılabilir olması, içerikte kullanılan görsellerin kalitesi ve ilgi çekiciliği, reklam metinlerinin ilgi çekici ve seo uyumlu olması gibi içerik püf noktalarına uyarak Google Ads reklam metni hazırlanmalıdır. Reklamads olarak seo bilgisine sahip reklam uzmanlarımız Google Ads reklam tasarımı ve kurulumunu gerçekleştirmektedir.

Google Ads reklam bütçesi yönetimi için ise günlük veya aylık ödeme planları belirleyebilirsiniz. Bütçeniz ne olursa olsun Google Ads reklamı yayınlayabilirsiniz. Verimli Google Ads reklam bütçesi yönetimi ile düşük reklam bütçeleriyle önemli sonuçlar almak mümkün. Google Ads reklamı bütçesi yönetimi yaparken internet sitenize tıklama almak amacıyla mı yoksa doğrudan satış yapmak gibi amaçlarla mı reklam verdiğiniz gibi filtrelemeler de reklam bütçesi yönetimi için oldukça önemlidir. Google Ads reklamlarının bu kadar çok tercih edilmesindeki diğer bir özellik de harcanacak reklam bütçesinin önceden ön görülür ve kontrol edilebilir olmasıdır. Google Ads siz aksini belirtmedikçe belirlediğiniz bütçenin dışına çıkmaz.

 

google ads reklam fiyatları googleye reklam verme fiyat


Veri analizi yapmak Google Ads reklamlarının ve reklam yönetimi sürecinin en önemli adımıdır. Reklamınızın yayınlandığı hedef kitlesinden aldığı dönüşümler, Google Ads reklamınızın etkileşimlerinin yorumlanması ve reklamlarınızın devamında yönetim sürecinin analizler sonucu elde edilen yeni verilere göre hedeflenmesi ve güncellenmesi ads reklamlarınızdan verim almak adına oldukça önemlidir.  Sadece kendi reklam verilerinizin analizleri değil rakip firmaların reklamlarının analizleri de oldukça önemlidir. Reklam ads olarak Google ads rakip firma analizi ve reklam yönetimi adına daha sektördeki diğer ajanslardan bizi ayıran birçok püf noktayı  uygulamaktayız.

Diğer reklam ajanslarından ayrı olarak sadece Google Ads bilgisi ile sınırlı kalmayıp seo yönetimi, pazarlama stratejileri, veri analiz yöntemleri gibi alanlarda da sahip olduğumuz bilgilerle birlikte işletmeler için Google Ads reklam yönetimi ve kurulum hizmeti sağlamaktayız.

 

 

Google Ads hedef kitleleri nasıl belirler? 

Google ads reklamlarından yüksek verim alabilmek ve Google Ads reklam bütçesini doğru yönetebilmenin en önemli kuralı Google’ın hedef kitle belirleme ve reklam yayınlama stratejilerini analiz edebilmektir. Öncelikli nokta internet kullanıcısının verdiği izinlerle paylaştığı konum, yaş, cinsiyet gibi özel bilgilerdir. Diğer etkenler ise internet kullanıcısının yaptığı Google aramaları, vakit geçirdiği internet siteleri ve internet alışkanlıklarıdır. Örneğin, üniversite ile bağlantılı siteleri, kamp malzemeleri satış sitelerini, kadın giyim sitelerini, mühendislik kelimesini içeren aramalar yapan ve konser biletleri satın alan  bir internet kullanıcısının 18-22 yaş aralığında, kadın, mühendislik öğrencisi, seyahat etmeyi seven ve kampçılıkla ilgilenen, müzikle ilgilenen ve konsere gitmeyi seven biri olduğunu belirleyebilir. Dolayısıyla Google Ads reklamını yayınlarken bu ilgi alanlarını hedef kitle olarak seçmiş işletmelerin reklamları bu internet kullanıcısının önüne çıkacaktır. Örn: Uygun fiyatlı kamp malzemeleri satışı yapan e-ticaret sitesi.

 

Özellikle hangi işletmeler Google Ads reklamı yayınlamakladır?

Google Ads reklamları çok büyük bir kullanıcı profiline hitap etmektedir. Devamlılığını sürdürmek isteyen her işletme dijital çağa ve değişen tüketim ve alışveriş alışkanlıklarına ayak uydurmak zorundadır. Google Ads reklamları yüz yıllardır var olan reklam anlayışının devamıdır. Tüm küçük işletmeler Google Ads reklamlarına ihtiyaç duymakla birlikte özellikle oto ekspertizler, oteller, hizmet sektörü işletmeleri, e-ticaret siteleri Google Ads reklamlarından yararlanmaktadırlar.

 

Google ADS reklam fiyatları 2022

Google Ads reklamlardan tıklama sayısına göre bir ücret talep eder. Bu ücreti ise reklamı oluştururken siz belirlersiniz. Bu ücret için alt veya üst sınır bulunmamakla birlikte genel olarak 7 kuruş ile 10 tl arasında diyebiliriz. Google Ads aylık bütçe sınırınızın üstüne çıkmaz.


google ads danışmanlığı al

Google'a reklam vermek ve diğer hizmetlerden yararlanmak için reklam ads ile iletişime geçebilirsiniz.