Restoran Reklamı Nasıl Yapılır?

Son yıllarda restoran araştırması yapmak isteyen veya anlık restoran arayışında olan müşteriler Google arama çubuğunda arama yaparak restoran araştırmaktadır. Bu potansiyel müşterilerin karşısına çıkabilmek adına Google'a reklam vermelisiniz. 

google restoran reklam yayınla googlea reklam ver

Google'a Restoran Reklamı Verme

Google'a reklam vermek için Google Ads sistemine kayıt olmalı ve reklam kurulumu gerçekleştirmelisiniz. Google reklam verme kurallarına ve ilkelerine uygun bulunan reklamlar yayına alınmaktadır. Google'da reklam verebilmek ve reklamlarınızdan verim alabilmek için belli kurallara ve püf noktalarına dikkat ederek hazırlamalısınız. Kendiniz reklam kurulumu yapabileceğiniz gibi profesyonel destek de alabilirsiniz. Reklam Ads alanında eğitimli ve tecrübeli reklam uzmanları ile restoranlar için Google Ads reklam kurulum hizmeti vermektir. 

google restoran tanıtımı

Google restoran reklamlarından daha fazla verim alabilmek için; 

anahtar kelime seçimi, 
hedef kitle seçimi ve filtrelemeleri,
reklam metinlerinin anlaşılır, ilgi çekici ve seo tekniklerine uygun hazırlanmış olması, 
reklam metni başlıklarının dikkat çekici ve çeşitli olması, 
reklamınızın görüneceği lokasyon ve saat seçiminin doğru yapılması 

gibi daha birçok püf nokta reklam bütçenizden tasarruf etmeniz ve yayınladığınız reklamların daha fazla ve doğru müşteriye görünmesi adına çok önemlidir. 


Google Ads Reklamları Nelerdir?

Google reklamları hakkında aha fazla bilgiye sahip olmak için Google'a reklam verme başlıklı yazımızı okuyabilirsiniz. 

5 tür Google reklamı bulunmaktadır:

1- Google arama çubuğunda yapılan aramalar sonucunda üst sıralarda "reklam" ibaresi ile yer alan arama sonuçları,

2- Google'da yapılan aramalar sonucunda telefon numarası ile gözüken Google telefon araması reklamları,

3- İnternet sitelerinin yan veya alt kısmında görsel olarak yer alan Google alışveriş reklamları,

4- Youtube videolarından önce yayınlanan kısa tanıtım videoları veya görseller 

5- Google iş ortağı sitelerinde yer alan görsel reklamlar


Restoranlar için en uygun Google reklam türü Google arama reklamlarıdır. 


Restoranlar İçin Google Reklamı Yayınlama Fiyatları 2022

Günlük 10tl ile de 100tl ile de Google'da reklam yayınlamak mümkün. Ayrıca Google Ads'in en önemli özelliklerinden biri belirlediğiniz günlük bütçe sınırının dışına asla çıkmamasıdır. 

Google Ads reklamlarınızdan tıklanma sayısı kadar ücret alır. Bu yüzden yukarıda bahsettiğimiz püf noktalara ve özelliklere dikkat ederek reklam kurulumu gerçekleştirildiğinde sadece kazandığınız müşteri kadar ödeme yaparsınız. Ancak kurulumu yanlış veya eksik gerçekleştirilmiş reklamlar reklam bütçenizin boşa gitmesine sebep olabilir. 

Doğru Google Ads yönetimi sayesinde düşük bütçelerle de yüksek verim ve fazla müşteri dönüşü elde edebilirsiniz. Bunun için seo tekniklerine uygun, reklamın daha fazla kişiye ulaşması ve rakip firma reklamlarının önüne geçebilecek şekilde püf noktalarına dikkat edilerek hazırlanmış olması gerekmektedir. Google Ads restoran reklamı kurulumu ve yönetimi için profesyonel destek almak istiyorsanız Reklam Ads'e ulaşabilirsiniz.

restoran sosyal medya hesabı yönetim takipçi artırma


Restoranlar İçin Sosyal Medya Yönetimi ve İnstagram Reklamları

Google'a reklam vermek gibi İnstagram'a da reklam verebilirsiniz. İnstagram restoran reklamı yayınlama da restoranların sıklıkla başvurduğu tanıtım yöntemlerinden biridir. Günümüzde insanlar vakitlerinin  çoğunu İnstagram ve Facebook gibi sosyal ağlarda geçirmekte, burada gördükleri reklamlar sayesinde yeni yerler keşfetmektedirler. İnstagram algoritması sayesinde restoran reklamlarınızı sıklıkla restoranlara giden, dışarıda yemek yiyen, yeni restoran keşfetmeye çalışan kullanıcıların karşısına çıkarır. 

İnstagram reklam türleri; gönderi olarak sponsorlu ibaresi ile akışa düşen veya hikaye olarak gösterilen hikaye reklamlarıdır. 

İyi bir sosyal medya hesabı yönetimi sayesinde reklamsız olarak da  potansiyel müşterilerin karşısına çıkabilirsiniz. Gönderileriniz potansiyel müşterilerin keşfetine düşer ve hesabınız önerilir. Takipçi sayınız, beğeni sayınız artar. 

Takipçi ve beğeni artırma, daha fazla kişiye ulaşmak gibi hedefleriniz varsa profesyonel olarak restoran sosyal medya yönetim hizmeti alabilirsiniz. Yeni gönderi tasarımları hazırlamak, gönderilerin düzenli olarak belli saat ve günlerde yayınlanması, müşteri kitlenizin analizi gibi hizmetler alabilirsiniz. 

Restoranlar İçin Web Sitesi Kurulumu 

Web sitesi restoranlar için olmazsa olmazdır. Menü bilgilerinin ve iletişim bilgilerinin yer aldığı ilgi çekici ve profesyonel görünen bir web sitesi sayesinde daha kurumsal ve profesyonel bir görünüm kazanabilirsiniz.

Ayrıca web sitesi sayesinde Google reklamı yayınlamadan da Google arama sonuçlarında üst sıralarda yer alabilirsiniz. Bunun için web sitesinin hızlı açılabilir olması, kaliteli ve kullanışlı bir tasarıma sahip olması, web sitesinde yer alan içerik metinlerinin seo tekniklerine uygun hazırlanmış olması gibi önemli detaylara dikkat edilmelidir. 

Web sitesiyle birlikte logo tasarımı da oldukça önemlidir. Akılda kalıcı ve profesyonel bir logo tasarımına sahip olmalısınız. Reklam Ads olarak Web sitesi kurulum hizmetini restoran logo tasarımı ile gerçekleştirmekteyiz. 


Restoranlar İçin Google İşletme Hesabı Kurulumu ve Harita Kaydı 

Profesyonel bir restoran olmanın ilk adımı Google Ads işletme hesabı kurulumudur. İşletme hesabı sayesinde restoranınızın telefon numarası, adres bilgisi ve çalışma saatleri Google'da gösterilir. Google haritalarda restoranınız ismiyle birlikte görünür. Restoranınız navigasyon bilgisi kullanarak ulaşılabilir hale gelir. 

restoran mekan google ads reklamı kurulum



Google'a Restoran Reklamı Vermek ve diğer dijital tanıtım hizmetlerinden yararlanmak için Reklam Ads'e ulaşabilirsiniz.